Като търговец определям свой правила, които производителя трябва да изпълни, съответно мога да се определя като "сомелиер на храната."

Топ Преса представя! “Мисия ГИЯ” от Гърмен- среща с първият фууд хънтър в региона! Ексклузивно….

Топ Преса на гости популярната верига за топ храна от изцяло биологични продукти „ГИЯ“, на предприемачът с неврокопски корени Георги Япов. Веригата, която вече е разпознаваема в София, Банско и Разлог и почти из цяла България, е специализирана в продажба на консервирани храни от изцяло екологични продукти от Македония, както и на българска керамика, която семейството на предприемачът произвежда в град Троян.

Екипът ни на гости в Първият бутик за храна в Неврокопско!

“Мисия ГИЯ”- среща с първият фууд хънтър в региона!
Георги Япов – търговец с принципи и умение да възпитава всеки производител на храна в посока “здраве и качество”. Ето какво каза той специално за Вас, много борйните ни читатели: 

 

Господин Япов, Марката GIA е?

– Марката GIA на първо място е гаранция за качество . Базирана моя собственост, патентована с доказана марка. Мотото на фирмата ми е „Да се научим да се храним, не да ядем“. Всеки който залага на качеството и отдава живота си на своя продукт, е добре дошъл тук! Това е основата на моя бизнес.

Кога е основана фирмата Ви?

-Фирмата ми е основана 1997година,  декември месец  ще направи 27г. Началото стартирах търговия с керамични изделия (съдова керамика, гювечи, гювечета, чаши, чинии и т.н.),които са изложени в магазина, като 2000-ната година влязох в съдружието на тяхното производство.

Какви са основните принципи на марката “GIA”?

За мен е важно да храня клиентите си със здравословна храна, държа клиента да е наясно за избора си, да бъде добре презентиран, включително давам и рекламни материали към него, а не просто един оставен продукт, без никакво обяснение.  Втората причина е да бъда различен от другите, защото според мен пътят към успеха е именно уникалността.

С цялата наша продукция като керамика, всичко се произвежда с глазури, които не съдържат  тежки метали и твърдя, че такъв тип съдове произвеждаме ние и още един колега в България. Всичко останало се произвежда с глазури съдържащи олово, кадми и други вредни вещества. В GIA тежки метали няма! Започнах от българското, в следствие започнах да обръщам внимание и на съседни наши държави, които произвеждат истински храни – Македония, Сърбия,Румъния, Гърция. Обикаляйки тези региони открих много продукти, които липсват на нашият пазар, първо като качество, второ да са 100% чисти, освободени от всякакъв вид химия – природни продукти. На всичките ни консервирани продукти, отзад на етикета липсва каквото и да е „Е“ – всичко е природно.

За това и дълги години бях доставчик в България, като „Метро“, „Кауфланд“,“Билла“, „Практикер“, „Мосюбри колаж“. Там също държат да не се предлагат продукти, които са вредни за човешкият организъм. Всичко, което се предлага по тези вериги са със сертификати от наша страна.

Така стартирах бизнеса си, първоначално с търговия на керамика, в последствие и с производството й.

Продаваме и онлайн, имаме много добра онлайн платформа в момента. Там са позиционирани всички наши продукти, които са над 700 продукта. Всеки може да влезе и разгледа, всичко с цени и описано до най-малката подробност.

2015 година направих собствен ресторант в София – „Да поседнем при ГИЯ“, в квартал Бояна.

В последствие започнах да разширявам гамата, включително тук на местно ниво.  Открих фабрика в село Жижево, която започна да произвежда продукти по наша марка, които липсваха при македонците, като българска лютеница, кьопоолу, айвари, миш маш, туршии и ред други български продукти. 2019та година направихме новата марка „Баш натурал  ГИА“, вече позната и под наше лого, влезна цялото това производство, както от Македония , така и от България.

В сектора на млечните изделия взимам 100% качествени продукти, в които се спазват  точните стандарти на зреене по ДДС. Работя с българска ферма „Кефа“ от с. Строево.

Като търговец определям свой правила, които производителя трябва да изпълни, съответно мога да се определя като сумелиер на храната.

Специално внимание обръщам именно на качественото козе сирене, което внасям от Гърция. Био и природно козе сирене, гръцка фета по тяхна оригинална рецепта, био кашкавали.

В магазин „GIA“ всичко се продава на едро, зареждам почти цяла България с нашите продукти.

За любителите на качествена бира без консерванти, разполагаме с уникално ломско пиво, 100% износ за Чехия и Германия. До тази година такава бира не е продавана на българския пазар. За цялата тази продукция  аз съм дистрибутор в Благоевградска област.  Директни сокове на „Багра“(Кюстендилска фирма), 100% извлек от плода,австралийски напитки „Бундаберг“ без никаква химия, с естествена ферментация и газировка, които са с нисък срок на годност, лимонади и много други продукти.

Има добре презентирани и селектирани алкохоли – вино, сръбска ракия с различни вкусове.

Био шоколади, мед, различни видове сладка. Всичко е с Био сертификати.

Помислили сме всичко, дори от самия зародиш на продукта. За всеки който се занимава със земеделие и държи да знае, че е посял 100% био продукт, с био торбените смеси в магазина, може да си посади домати, краставици, марули и т.н.

Мога да се похваля, че бизнесът ми е успешен, местните пазаруват, както сме и любима дестинация на туристи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене