С инвестиция за над 11, 5 милиона лева ще се обновят държавния театър в Благоевград и читалището в село Мосомище

С инвестиция за над 11, 5 милиона лева ще се обновят държавния театър в Благоевград и читалището в село Мосомище

Концепция за интегрирани териториални инвестиции „Културата като инструмент за устойчиво развитие на туризъм, територии, общности и бизнес в ЮЗР “ с водещ партньор ДТ «Никола Вапцаров» – Благоевград ще реализират в партньорство общините Благоевград, Гоце Делчев и Симитли, две сдружения и едно търговско дружество с дейност в областта на туризма. Общата стойност на концепцията е малко над 11,5 млн. лева и в нея са заложени разнообразни мерки, които ще подпомогнат трансформирането на утвърдени културни институти в общините Благоевград, Гоце Делчев и Симитли в модерни средища, които да развиват изкуството и да привличат нови аудитории и партньори.

Наред с цялостното обновяване на сградата на благоевградския театър и читалището в село Мосомище, община Гоце Делчев, концепцията предвижда внедряване на предприемчиви дигитални решения и иновативни модели, които да допринесат за развитие на съвременния облик на културните институции и да провокират допълнителен интерес у зрителите. Заложено е и създаване на интегриран културно-туристически продукт чрез инвестиции в инфраструктура на територията на трите общини.

Обществените обсъждания на Концепции за интегрирани териториални инвестиции на територията на Благоевградска област продължават на 22-ри, 23-ти и 25-ти април в Струмяни, Симитли, Гоце Делчев, Гърмен и Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене