Уволнената счетоводителка на „ВиК“-Петрич Ж. Кусова спрягана за данъчен шеф на Пиринско, Г. Ангелски предложен за началник на ДАИ

266-11-81-Julieta-Kusova

Иво Попов от с. Първомай в конкуренция с Ив. Кунев за :пътно управление“, благоевградчанката Емилия Вълова номинирана за Агенцията по хранене

Народният представител от партия ГЕРБ Димитър Танев от Петрич, който е и общински координатор на структурата на Бойко Борисов в южната община , е направил няколко номинации за областни началници на раз­лични служби в Благоевград.

Иво Попов е предложен за директор на Областно пътно управление – Благоевград. Той е от най-голямото петричко село Първомай. Два пъти беше кандидат от партия ГЕРБ за кмет на село Първомай, но и двата пъти не бе избран. За­нимава се с бизнес, има за­ведение. В родното му село се коментира, че фирмата му се занимава и с дърводобив.

На заседание на четирина­десетте общински координа­тори на партия ГЕРБ в Бла­гоевградска област, проведе­но миналия понеделник, Иво Попов е получил седем гласа „за“ поста пътен шеф. Оста­налите седем гласа са били за Иван Кунев, който е номини­ран от структурата на ГЕРБ в Благоевград.

Днес след 13 часа ще има поредно заседание на общин­ските координатори на ГЕРБ, които ще бистрят кадровите промени в област. Кой от двамата ще събере повече гласове не е неясно, според запознати с по-големи шан­сове е Кунев, който има опит като ръководител в система­та на пътното управление.

За директор на НАП – Бла­гоевград е номинирана Жу­лиета Кусова. Тя работеше като главен счетоводител в общинска фирма „ВиК“ – Пет­рич, откъдето бе дисциплинарна уволнена.

Както „Струма“ писа, упра­вителят на водното дружес­тво Васил Божанин я уволни дисциплинарно с мотив, че изготвяла неверни справки за дружеството и изнасяла до­кументи извън фирмата в по­сока партиен офис. Божанин преди време призна, че Кусо­ва е била назначена по нас­тояване на координатора на ГЕРБ Димитър Танев. След ка­то бе дисциплинарно уволне­на, тя заведе дело в съда.

Името на Кусова не е под­лагано на гласуване на засе­данието на общинските коор­динатори на ГЕРБ миналия по­неделник. Илия Пашов е пред­ложен за главен експерт на Изпълнителната агенция по лозата и виното в Благоев­град. В момента Илия Пашов работи като главен експерт в Общинска служба „Земеде­лие“ в Петрич. Номинацията на Пашов е изненада за мно­зина сред общинските коор­динатори на ГЕРБ. Причината е, че той бе назначен за гла­вен експерт в Общинска служба „Земеделие“ в Петрич от управлението на БСП и ДПС.

За кадруването в система­та на Министерството на зе­меделието отговаряше ДПС, затова в публичното прос­транство Пашов се спряга за кадър на ДПС. Назначи го Мо­хамед Рушидов, който по вре­мето на предишното управле­ние бе шеф на Областна служба „Земеделие“ – Бла­гоевград. Номинацията на Па­шов също не е подлагана на гласуване.

Пълно единодушие обаче има за номинацията на петричанина Георги Ангелски за шеф на ДАИ – Благоевград. Той заемаше началническия пост на ДАИ в областта по времето на предишното пра­вителство на ГЕРБ. По време на правителството на Пламен Орешарски, подкрепяно от БСП и ДПС, Ангелски бе от­странен от поста, но той за­веде дело и обжалва заповед­та за уволнението.

Общинските координатори на ГЕРБ в област са постиг­нали пълен консенсус за три назначения на областни ше­фове. Това са Георги Ангел­ски – за началник на ДАИ, Георги Качев – за директор на Разплащателната агенция, и Кирил Укевза шеф на Об­ластна служба „Земеделие“. Днес се очаква той да встъпи официално в длъжност.

Все още няма яснота и за началническото място на 06ластната агенция по храните. За този пост са номинирани Михаил Бащавелов и акти­вистката на ГЕРБ-Жени в Бла­гоевград Емилия Вълова.

Днес с интерес ще се оча­ква поредното заседание на 14-те общински координато­ри в област, които ще про­дължат да търсят консенсус за възлови държавни назна­чения. Досега са проведени две при закрити врати, днеш­ното в ранния следобед също ще бъде закрито за медиите.

Петричката структура на ГЕРБ има най-много номина­ции в сравнение с другите об­щини извън Благоевград с подкрепата от по-малки об­щини, предимно от района на Гоцеделчевско.

Благоевградската структу­ра дава отпор на петричката, се коментира в ГЕРБ средите.

За някои от постовете сили­те са равни – 7:7 гласа.

Коментира се, че сериоз­ни позиции сред някои от об­щинските координатори на ГЕРБ в областта продължава да има бившият областен ли­дер на ГЕРБ и ексобластен уп­равител Костадин Хаджигаев.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене