Рафтъри и каякари се спускат в бързеите на Струма за две купи

България е домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които ще се проведат по река Струма в района на в Кресненското дефиле. Адреналинът на участници и зрители ще е висок от 19 до 21 април.

Събитията са част от престижните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани ежегодно в различни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се провеждат в България за осми път и се организират от Спортен клуб „Приключенска мрежа“.

 

„Река Струма е една от най-подходящите реки за рафтинг и каяк на Балканите. Тя има разнообразни участъци с различна степен на трудност, което я прави подходяща както за любители, така и за опитни състезатели. От години разработваме района на Кресненското дефиле и той става все по-популярна дестинация за рафтинг и каякинг“, коментира Емилия Пенева – основател на Спортен клуб „Приключенска мрежа“ и член на борда на директорите на Международната рафтинг федерация (IRF).

В битката за двете купи по рафтинг и каяк в бързи води ще участват отбори от различни държави, сред които Великобритания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Унгария, Словакия Румъния, Сърбия, Гърция и други. И тази година организаторите очакват да посрещнат десетки любители на водните спортове за откриването на рафтинг сезона.

По традиция това става на пролетно пълноводната река Струма в Кресненското дефиле, което отдавна се е превърнало в любимо място за спускания на почитателите на рафтинга и каяка. Организаторите продължават активна работа по популяризирането на екстремните водни спортове у нас, като амбицията им е Кресненското дефиле да се утвърди като европейска и световна дестинация за любителите на рафтинг и каяк приключенията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене