Злоупотреби и корупция при проверките на асансьори!

V.Chilikov

Топ Преса се свърза с ръководството на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Разговаряхме с главният секретар, Валентин Чиликов с който си уговаряме среща, в която през следващата седмица, пред камерата на Top Presa TV той ще разкрие скандални подробности за Костадин Башов – бившия началник на сектор ”Югозападен район” в РО ИДТН – ДАМТН.
„Башов е получавал пари без изричната санкция за това, че някой одобрява разходите, които той е осъществил. Взети са пари”, казва Валентин Чиликов, гл. секретар на ДАМТН.

K.Bashov
Кой е Валентин Чиликов
Валентин Чиликов е роден на 29.01.1970 г. има магистърска степен по публична администрация от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и магистърска степен по социални дейности от СУ „Св. Климент Охридски“. Има специализации по международно търговско право; по административен мениджмънт и по управление на човешките ресурси от СУ „Св. Климент Охридски“, специализации по европейска административна практика; по организация на административната дейност и процеси и по управление на администрацията от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Има множество специализации в САЩ, Полша, Дания, Унгария, Португалия и Германия от Американската агенция за международно развитие /ААМР/, както и от ИПА, НСОРБ, ФРМС, Съвета на Европа и др. Възпитаник на Българско училище за политика /БУП/. Член на журито за връчване на наградите за гражданска доблест „Дими Паница“. Лектор на форуми на БУП, ЮЗУ „Неофит Рилски“, НСОРБ, СЮЗО, ААМР, ФРМС, НАПИМС, Балкански политически клуб, както и на форуми в Москва и Перм /Руска Федерация/, организирани от офиса на Световна Банка в Москва. Офицер от резерва с квалификация „инженерни сапьори“. Дългогодишен делегат в Комитета на местните и регионални власти към Съвета на Европа, член а мониторинговите комитети на оперативни програми, както и на съвета по децентрализация към МС на Република България. Награждаван с грамоти, плакети и отличия от ААМР, ФРМС, НСОРБ, МДААР. Носител на приз „Общинар реформатор“, „Най-прозрачно работеща община“, „Гише с усмивка“ и др. Дългогодишен председател на Сдружение на югозападните общини /СЮЗО/. Работил е в Общинска администрация Струмяни, Бюро по труда Сандански, ПОК „Доверие“АД. Има опит в надзор и работа със съоръжения с повишена опасност. Валентин Чиликов в продължение на дванадесет години е кмет на Община Струмяни. В периода на магистратурите и специализациите в СУ „Св. Климент Охридски“, ЮЗУ „Неофит Рилски“ и БУП – Валентин Чиликов е разработил и защитил магистърски тези по „Управление на структурната реформа и заетостта в условия на преход“, „Правен режим на чуждестранните инвестиции“, „Състояние и перспективи на публично-частното партньорство“ и „Тероризма – вид комуникация“. Има сериозен опит по успешно реализирана на проекти, финансирани от европейски структурни и предприсъединителни фондове и национални програми. Ползва руски и английски език.

Очаквайте скоро в Топ Преса!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене