Бездомна неврокопчанка моли властта в Гоце Делчев за общинско жилище

Неврокопчанка в беда потърси думата в Топ Преса като последна инстанция, където търси помощ и разбиране. Тя се казва Мария Мечкарова, на 52 години, разведена, без деца, никой от братята й и други роднини нямали възможност да я вземат да живее при тях. „На пътя съм“, драматично споделя тя. В действителност пребивава в туристическата спалня в Гоце Делчев, а за плащането на нощувките й помагали с пари познати.

За Мария Мечкарова търсенето на жилище е крайна необходимост, откакто е изгоряла къщата, в която е живяла до 25 август 2023 г. След пожара е била настанена в Кризисния център в Гоце Делчев, където останала 6 месеца. Докато е пребивавала в центъра била посетена от служители на социалните служби, които излезли със становище, че жената се нуждае от лечение в психиатрията в Благоевград. „Аз не съм луда, за да ходя там“, категорична е Мария Мечкарова. Нейното най-голямо желание в момента е да бъде настанена да живее в общинско жилище в Гоце Делчев, находящо се в бившия полк, заради което е търсила срещи с кмета Владимир Москов и подчинените му Огнян Лазаров и Благомир Томов. И тримата я посъветвали да си намери работа и да си наеме квартира на свободния пазар.

Госпожа Мечкарова обаче държи да бъде настанена в общински жилище, тъй като разбрала от свои източници ,че има свободни такива. Твърди, че има и семейство от с.Дъбница, което се ангжирало да поеме разходите й – наем,ток.,вода, докато си намери работа. В последните години г-жа Мечкарова работи предимно като чистачка, първо към общината, после в местни фабрики за хляб, а най-накрая и като домашна помощница на възрастни хора в Гоцеделчевско и Гърция. Споделяйки своята лична драма пред читателите на Топ Преса, Мария Мечкарова се надява властта в Гоце Делчев да преосмисли отношението си към нея, да я настани в общинско жилище и да й намери работа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене