Наследник на опълченец от Пиринско номиниран за евродепутат

Националното ръководство на СДС издигна кандидат за европейските избори. Ще се явяват в коалиция с ГЕРБ.

Председателят Румен Христов е направил самоотвод от номинациите, съобщиха след заседанието. На гласуване са подложили и кандидатурата на досегашния евродепутат Александър Йорданов. Най-много гласове обаче е събран главият секретар на СДС Илия Лазаров. За вота на избирателите на 9 юни ще се бори Илия Лазаров, който е наследник на опълченеца от Белица Лазар Комитски.

Илия Лазаров е син на Димитър Лазаров дипломат от кариерата, постъпил през 1957 година във външно министерство и пенсионирал се през 2002 г. Магистър е  по „международни отношения“ на Киевския държавен университет. Определен е бил за посланик на България в Швейцарската конфедерация от правителството на Иван Костов (2001), но отказва да замине след загубата на президентските избори от Петър Стоянов през 2001 година.

Илия Лазаров е близък с политика от СДС и ДПС Христо Бисеров, който е негов кум, както и много от политиците от СДС, неговите производни, ДПС, ГЕРБ и дори БСП. За него се говори, че не влиза в политически войни и се старае да намира консенсус и компромис, дори там където е невъзможен. /Е новина

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене