Потресаващо: Лекар-гастроентеролог от Благоевград поболя семейство от Рила с грешна диагноза на болна жена и зловеща прогноза за края на дните и

Потресаваща история за срещата на болна жена от град Рила с лекар от Благоевград разказа нейната дъщеря, съобщава Struma. com

Станислава Костадинова споделя болката си и ужаса, през който е преминало семейството и, научавайки че майка и има рак на панкреаса, и дните и са преброени. „Може да умре след три месеца, а може и да преживее и 5 години „, заключението направил гастроентерологът д-р Мустафа Узунов, който работил до март месец в МБАЛ Благоевград, а от известно време упражнява хуманната си професия в частна болница.

Дни след зловещата диагноза и лекарска прогноза на д-р Узунов се оказало, че майката на Костадинова не е с рак на панкреаса и поставената диагноза е грешна. Диагнозата на д-р Узунов била отхвърлена от лекар -светило в гастроентрологията и лекар от турска клиника, където били изпратени изследванията и епикризата на пациентката.

Докато обаче излязат резултатите, семейството на Станислава, преживяло истински ужас. Майка и спряла да се храни, отказвайки да се бори с „тежкото заболяване“, а Станислава от месец не може да спи, лекува безсъние, депресия и нощни кошмари, разказа тя.

Ето какво пише Станислава Костадинова в сигнала си до нас. Публикваме без намеса:

Здравейте, бих искала да ви разкажа за един много добър лекар в кавички. Казва се Мустафа Узунов. Работеше в МБАЛ-Благоевград АД в гастроентерологията. В началото на месец март отидохме при него за преглед на моята майка, която повръщаше от няколко дни. Отидохме при тъй наречения доктор, той я прегледа и каза че има силно възпаление на стомаха, изписа и лекарства и ни отпрати. Майка ми започна да приема предписаните лекарства, но състоянието и не се подобри, а се влоши, така че след една седмица отидохме отново при д-р Узунов. Настанихме я в отделението, той отново я прегледа, след което я изпрати на скенер, и тогава дойде кошмарът. Д-р Узунов постави диагноза рак на панкреаса. С моя брат влязохме в кабинета при него и той ни съобщи, че мама има рак, и че няма доктор, който да и помогне, че трябва да и се постави стенд на жлъчния мехур и да се направи биопсия.

Също така ни каза, че може да живее 3 месеца или да доживее и 5 години. Даде ни информация колко пари трябва да заплатим за стенда в болница Токуда. Аз не можех да приема диагнозата и исках друго лекарско мнение отидохме при друг лекар, голям специалист и той каза, че за него това не е рак на панкреаса. Изпратих документите с дисковете в една турска клиника и хората ми казаха, че според тях това категорично не е рак. Биопсията излезе и се потвърди, че не е рак на панкреаса. Представете си какво сме преживели в този един месец. Майка ми спря да се храни, изпадна в депресия, разбирайки за тежкото си положение, в което я постави д-р Узунов. Аз толкова се стресирах от чутото, че не мога да спя, нощем сънувам кошмари. Не мога все още да повярвам, че майка ми не е с рак.

Думите на доктора кънтят в ушите ми. Зная, че в нашата държава няма нито един осъден лекар, това ги прави всесилни, но питам аз – до кога ще си играят с човешките животи и ще ни гледат единствено като банкомати?. Каква е цената на стреса, който сме изживели аз и моето семейство?. Сигурно има и други като нас, станали жертва на лекарска грешка или объркана диагноза, но какъв лекар е това на първи преглед, без биопсия, без нужните изследвания да постави такава тежка диагноза, при това грешна, пита Станислава.

Лекари припомнят истории на хора, които чувайки подобна диагноза не дочакват пълния набор от изследвания и правят опити за самоубийство или изпадат в тежко състояние, разрушавайки психиката си. Казват, че точната диагноза определя изхода от лечението, а грешната може да убие човек. Станислава Костадинова ще сезира и медицинския инспекторат към министерството на здравеопазването, за да разкаже случилото се с майка и. Очакваме коментара на д-р Узунов, когото търсим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене