Ще ремонтират обществените тоалетни в Дупница

Община Дупница планира обновяване на съществуващите и основен ремонт на затворените тоалетни около центъра на града, съобщиха от Общината. Кметът Първан Дангов е сформирал работа група, която трябва да обсъди възможностите за ремонт, обновяване и пускане в експлоатация на затворената от над 20 години обществена тоалетна в двора на „Джамията“. Планира се бъдат обновени и ремонтирани всички функциониращи обществени тоалетни на територията на града.

Действията са наложени от липсата на обществена тоалетна и множество оплаквания от граждани за неприятна миризма в центъра на града, особено около къщата музей „Станке Димитров – Марек“, което е недопустимо за европейски град в XXI век.

След завършване на ремонтните дейности, предстои внасяне на докладна записка до Общински съвет Дупница, с предложение за процедура по отдаване и стопанисване на обществените тоалетни.

Община Дупница уведомява гражданите, че предстои пускане и на чешмите при „Джамията“, пешеходната алея от центъра към Спортна зала – Дупница, градската градина, градинките на улиците “Родопи“ и „Георги Муструков“, пазара и Съдебната палата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене