Особености и метод на производство на металните пана за ограда

Всяко външно ограждение играе не само практична, но и естетическа роля, позволявайки ви да зонирате дворното си пространство и да очертаете визуалните граници на своя имот. Сред най-популярните огради, използвани активно напоследък, са секционните 3D системи, съставени от отделни оградни пана. Те се отличават с прост, но в същото време надежден и издръжлив дизайн.

Какво представляват 3D оградите?

Триизмерните оградни системи представляват секционна метална конструкция, съставена от различен брой пана за ограда, закрепени върху метални стълбове. Паната се състоят от точково заварена стоманена тел с различен диаметър. Телта е огъната във „V” образна форма в определени участъци, с което се цели да се придаде структурна здравина на цялото съоръжение.

Специалният решетъчен дизайн прави тези огради, от една страна, добре разпознаваеми, а от друга – хармонични и добре вписващи се в околното пространство. Освен това паната изобщо не засенчват оградения участък, тъй като се основават на мрежа от дебели метални пръчки. Височината на такова ограждение варира в зависимост от нуждите от защита на имота. Обикновено е високо до 2 м, но в някои случаи може да достигне от 3 до 5 метра.

Благодарение на уникалните си физически, технически и експлоатационни характеристики, оградите от 3D секции се използват активно не само в частни имоти, но и за ограждане на паркинги, индустриални бази, складове, летища, строителни площадки, паркови зони и много други. Универсалността на практическата употреба се определя не само от високата устойчивост на високи натоварвания, но и от сглобяемия дизайн, което е плюс.

Особености на производството

За производството на метални пана за ограда се използва горещо поцинкована стомана, а в качеството на носещи елементи се използват квадратни и правоъгълни тръби с напречно сечение 62×55, 90×55 и 80×80 mm. Трябва да се отбележи, че високата устойчивост на корозионни процеси се постига чрез специална технология за повърхностна обработка, която се основава на полагането на специален преобразуващ слой.

Дебелината на този слой е от 30 до 50 nm, който заедно с полимерното покритие достига 80 nm. Благодарение на тези покрития оградата издържа на пряко излагане на UV лъчи, топлина, минусови температури, както и на всички видове валежи: дъжд, сняг, градушка. Благодарение на това оградата запазва красотата си в продължение на много години.

Всяка секция на 3D оградата съдържа метални профили с диаметър 4 и 5 мм. Всички те имат поцинковано и полимерно покритие в съответствие с изискванията на GOST 3282 и GOST 52246. V-образният завой в горната част на всяко пано придава на цялата конструкция допълнителна твърдост, която е необходима, включително за защита от натоварвания от вятър.

Защо да изберете такова ограждение за вашия имот?

Предимствата на металните пана за огради са повече от достатъчни, за да се радват на огромна популярност сред редовите потребители и големите инвеститори. Лекотата на монтажа е един от важните плюсове. Добре обмисленият дизайн на всички свързващи елементи ви позволява да сглобите готовата ограда за много кратко време.

Цветовата схема на всяко ограждение обикновено се избира, като се вземе предвид екстериорът на сградата и помощните постройки, разположени на съответната територия. Най-често оградите се изработват в зелени нюанси, за да се слеят хармонично със зеленината на съответното дворно пространство. Експлоатационният живот на качествената конструкция може да достигне 50 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене