МНОГОБРОЙНИ ДАРЕНИЯ НА ДЪРВЕТА В ОБЩИНА БАНСКО В СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

Събитията от последните дни на програмата на Община Банско, посветена на Седмицата на гората, бяха изпълнени с много емоции. Причина за тях бяха инициативите и участието на деца и ученици на различна възраст.

Най-малките от групите „Дъга“ и „Слънчица“ на Детска градина „Здравец“ си посадиха фиданки на ясени в двора на градината, за които ще се грижат с внимание и постоянство и ще растат заедно. В училищния двор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Места учениците пък избраха да посадят 10 липи.


На една от новите улици в Банско – „Гранит“, бяха посадени първите живи елхи от кампанията на Община Банско „Коледна елха“. Една от дарителките – Александра Арабаджиева, и нейните деца сами посадиха своята елха и поеха ангажимент да се грижат за нея в бъдеще.
Дарения направиха също учениците от Лесотехническата гимназия, които подариха отгледани от тях фиданки за засаждане в тревните площи в гр. Банско.


Дарителят Божидар Захариев подари фиданки, които служители на кметството в гр.Добринище и ДГС-Добринище посадиха в градския парк.
С дарение участва също Кемпински хотел Гранд Арена Банско. Техните хималайски кедри вече красят терена при ключа на Банско на южния вход на града.


Община Банско благодари на всички участници в акциите от общинската програма за Седмицата на гората, която започна още на 26 март. Ръководството на общината и специалистите по озеленяване и ландшафтна архитектура оценяват като много успешна програмата „С грижа за природата – засаждаме бъдеще“, заради нейния широк обхват на участници на различни възрасти и заради разнообразните дейности, с които се поддържа традицията за отглеждане и поддържане на дървета в градска среда – част от „зелената“ политика на община Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене