Топ Преса – репортаж! Рила Фън Парк грешка е, ако още не сте го постетили!

Само на час път от Юндола в близост до град Белица са разположени две уникални атракции, силно препоръчвани от местни и туристи. Атракционът отвори врати в края на месец юли 2019г. и от тогава не спира да се радва на постоянен интерес от български и чуждестранни гости.
Рила Фън Парк е планински увеселителен парк на 1,5 км от Парка на танцуващите мечки. Там са едни от най-дългите и живописни писти, които предлагат удоволствието да „хвърчиш“ по улеите, докато се наслаждаваш на великолепната природа. Скоростта на спускането достига 40 км/ч. Съоръжението е подходящо за възрастни и за деца над 3 годишна възраст, като деца на възраст между 3 и 8 години могат да го използват само с възрастен придружител. Деца над 8 години (с ръст над 135 см) могат да ползват съоръжението самостоятелно. Паркът работи всеки ден от 10.00 до 18.00 ч., както и през студените месеци. Цената на едно спускане за деца от 3 до 12г. е 10 лв, а за деца над 12г. и възрастен – 15 лв.

Паркът на „танцуващите мечки“ ,предлага на своите обитатели гъсти гори и хълмове за разходка и уединение, поляни и специално изградени слънчеви места за почивка. Изградени са и различни по размер и форма езера за къпане и бърлоги за сън. По този начин на танцуващите мечки осигуряват естествена среда и защитено място за спокоен живот, близки до нормалните за техния вид. На това място мечките за първи път могат да почувстват и демонстрират своите диви инстинкти и вродено поведение, потискани по време на тяхното робство. Посещението на парка може да бъде много забавно и интересно, благодарение на екскурзоводите, които разказват много за създаването му, за мечките като цяло и за всяка мечка по отделно.

Коментари от хора:
-Интересен и различен парк за тези географски ширини. Всичко е поддържано и много приятно, особено за децата. Има обособени няколко части – скоростни колички, детска площадка с различни забавления (заплащат се отделно), кафе и маси за хапване.
– Отдавна исках да посетя „Рила Фън Парк“, за да се насладя на емоцията да се спускам сред природата. Съоръжението наподобява тези в Швейцария.

Най-забавната част е в това, че имате възможност да споделите емоцията със свой близък, защото количките са двуместни. Също така имате възможността да намалявате скороста, ако косата ви се изправи, благодарение на спирачна система.
-Страхотно забавление, приказка и за малки, и за големи. Направени са много атракции за деца, с герои от приказките и анимационни филмчета. А спускането с количките беше върха, мислиш, че е страшно, стръмно и скоростно. Но не е съвсем така. Веднага, като стигнахме финала, ни се искаше да повторим и потретим. Адреналина е на макс. Адмирации за собствениците и стопаните на този атракционен парк!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене