Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе участие в разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе участие в разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм. На срещата бе обсъдена Програмата за подпомагане на общините, която през миналата година пилотно се реализира само в Черноморските общини, а вече ще обхваща всички общини в страната.
Акцент на предстоящата програма ще бъде СПА туризма, зимните спортове и ски туризма в районите на Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил, заяви министърът на туризма Зарица Динкова пред местните власти на Кюстендил, Сандански, Велинград, Хисаря, Чепеларе, Якоруда и Национално сдружение на общините в Република България.

”Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20% да я довършим и затова разчитам изключително много на местните власти и бизнеса“, каза още Зарица Динкова.

Кметът на Община Кюстендил настоя държавата да осигури целево финансиране за реконструкция и разширяване на ВиК инфраструктурата за минерална вода в общините с находища на минерални води.

Министър Зарица Динкова изтъкна, че благодарение на програмата, туроператорите отбелязват 70% ръст на ранните записвания на туристи от Великобритания за предстоящия летен сезон. 20% пък е увеличението и при немските туристи за лято 2024 г. „Целта е да подобрим и разширим програмата, така че да се свърже Черноморието с вътрешността на страната. Очаквам отличните резултати, които програмата реализира до този момент да се пренесат и в СПА и зимните ни курорти“, каза още министър Динкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене