Горското стопанство в Благоевград раздаде фиданки на гражданите

Традиционно в Седмицата на гората Държавното горско стопанство – Благоевград раздаде фиданки на гражданите напълно безплатно. Лесничеите бяха предвидили червен дъб, люляк, птиче грозде, туя и питомен кестен, произведени в горския разсадник на стопанството. Гражданите получиха и информация за засаждането и отглеждането на посадъчния материал.

„За нас е удоволствие, когато сме обявили инициативи, свързани със Седмицата на гората, гражданите да проявят интерес и да са съпричастни към това, което правим. Те всяка година идват, за да получат фиданки и да направят по-красиво мястото, в което живеят и пространствата около него“ – каза за Радио Благоевград инж. Илинка Марянска, лесничей в ДГС-Благоевград.

Семейство Сенгелиеви се възползваха от предоставената възможност и взеха фиданки, за да облагородят както двора си, така и свободните пространства в квартала. „Искаме да създаваме красота, хората да се радват на дръвчетата и цветята, защото те ни дават кислород, пречистват въздуха, който дишаме, но тази красота трябва да се пази, да се грижим за нея“ – казаха те.

Мотото на Седмицата на гората тази година е „Гората е живот и обща отговорност“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене