В Кюстендил се възвръща лятното разписание на автобусната линия за Осоговска планина

В Кюстендил се възвръща лятното разписание на автобусната линия за Осоговска планина, съобщиха за „Фокус“ от Община Кюстендил. Линията е с фаталния № 13, но изключително полезна за любителите на планинския туризъм.

Автобусът тръгва всяка събота от автогарата в Кюстендил, предвидени са по два курса – отиване и връщане. Първият час на тръгване е в 7.30 часа, а вторият е в 15.30 часа. Връщането от крайната точка на Осогово е в часовете 8.30 ч. и 16.30 часа.

Между двете крайни точки има 21 спирки. Автобусът е удобен за всички, решили да посетят интересни местности в Осоговска планина. Създадени са спирки за лесопарк „Хисарлъка“, вековните секвои, хижите „Иглика“ и „Осогово“, местностите Три буки и Двете реки, Студен кладенец и Памука. Крайната точка в планината е хотел „Руен“. Цената на билета в едната посока е 3,50 лева.

От туристическото дружество в града посочиха, че сред крайните точки за туристите са първенецът на Осогово – връх Руен, издигащ на 2251 метра надморска височина. Посещават се и върховете Кюнек и Човека. Интересен е резерватът „Църна река“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене