Гастарбайтер се върна в село Лъжица и направи немислимото

.

Гастарбайтер се върна в родното си с. Лъжница и възмути съселяните си с решението да отреже огромна топола в местност, където хората често се събирали на празници, пише struma.bg.

Халил Сюлейман Бял, който от 10 г. работи в Шотландия, обяснил, че тополата хвърля сянка върху парцела му, намиращ се в съседство.

По сигнал на жители на с. Лъжница екополицията в Гоце Делчев започна седмицата с посещение в селото, след като се оказа, че тополата била на общински терен. Общинските полицаи бързо открили Халил, който си признал, че дървото не било маркирано, нито изгнило, просто пречело на земеделската му продукция.

52-годишният мъж обяснил още, че това е първото дърво, на което посяга, и не протестирал, след като му обяснили, че ще му бъде съставен акт. Съгласно Закона за опазване на селскостопанско имущество глобата за отсичане на дърво е от 100 до 500 лв.

По разпореждане на кметската администрация в Гоце Делчев кметът на Лъжница е натоварен със задачата да организира разфасоването на тополата и да я подготви за отопление на нуждаещи се за следващата зима.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене