Рожден ден празнува днес Центърът за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Гоце Делчев

Своя десети рожден ден празнува днес Центърът за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Гоце Делчев. С много настроение, с пъстра украса и подготвена с много старание и любов празнична програма потребителите и екипът на социалната услуга посрещна своите гости, сред които бяха кметът Владимир Москов, управителите на останалите социални услуги в града, дарители, спонсори, приятели и партньори на социалното заведение от Разлог и Горно Драглище.

С вълнение и благодарност към екипа си, потребителите и всички гости се обърна управителят на социалната услуга Димитрия Папалезова.

12 социални центъра работят на територията на община Гоце Делчев, като Центърът за пълнолетни лица с умствена изостаналост е един от първите, които предлагат резидентна грижа в среда, близка до семейната. „Не всеки се ангажира да работи при нас, коментира Димитрия Папалезова. И заплащането не е основното, което мотивира работещите там, макар, че всеки труд трябва да бъде оценяван адекватно, категорична е тя. За социалната работа човек трябва да има голямо сърце, за което настанените в центъра му отвръщат с любов и искрена признателност. Съпричастността на общината и множество дарители дават увереност и вдъхват още по-голямо старание в грижата за хората настанени в услугата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене