Хлябът и българските традиции във фокуса на голям празник в Благоевград

От 25 до 27 април 2024 година Благоевград става домакин на XXV Национален ученически празник „За хляба наш…“.

Заявления за участие вече се приемат на адрес info-106004@edu.mon.bg, съгласно обявените срокове за различните конкурси.

Празникът, посветен на Деня на Земята – 22 април, се организира от Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Национален дворец на културата, от Община Благоевград.

Целта на конкурса е учениците да се запознаят с българските традиции, свързани с производството на хляб и хлебни продукти, както и сред младите хора да бъдат формирани знания и навици за здравословното хранене и здравословен начин на живот.

И тази година участниците ще творят в различни категории: научни разработки, есе, разказ, стихотворение, рисунка, приложно изкуство, дигитална рисунка, „Рецептите на баба“, „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни и танци, свързани с хляба“, макети и хлебни изделия.

На финала всички победители в различните категории ще бъдат наградени.

Творбите за участие се изпращат до 12 април 2024 година на пощенски адрес: Благоевград 2700 улица „Бистрица“ №1 /Младежки дом/ пощенска кутия 152.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене