Директор на ЮЗДП ДП Благоевград инж. Валентин Чамбов позрави колегите си за професионалния им празник

Уважаеми колеги,

Всички ние, като лесовъди, сме наясно, че за гората трябва да се полагат грижи всеки ден, но в първата седмица на месец април имаме повод заедно да отбележим Седмицата на гората. Тази година правим това за 99-и път.

Винаги съм вярвал и съм споделял, че гората е най-българският символ. За да остане такъв и за поколенията след нас е необходимо да работим всички заедно за нейното опазване.
Лесовъдската колегия, в сътрудничество с частния сектор и неправителствените организации, е способна да се справи с всички възникнали проблеми, за да помогне на българската гора да изпълни основните си екологически, социални и икономически функции, положително влияние върху климата, противодействие на ерозията и т.н.

„Много гори, много води, много живот!“ Това са само малка част от думите, оставени като послание в скални надписи на територията на Югозападното държавно предприятие. По този начин родни лесовъди напомнят, че гората е извор на живот и опазването и е от съществено значение за бъдещите поколения и за това децата ни да растат в по-чиста околна среда.
Нека да я стопанисваме заедно – лесовъдската колегия и обществото! Защото гората е живот и обща отговорност!

Честит професионален празник, колеги лесовъди!

Инж. Валентин Чамбов,
Директор на ЮЗДП ДП Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене