Големи ремонти предстоят в Петрич

Предстои изпълнението на най-мащабния проект за подмяна на водопровод в град Петрич. Проект „Реконструкция на водопровод в квартал „Дълбошница“, град Петрич“ получи одобрение за финансиране на стойност 5,8 млн.лв. с ДДС. Споразумението с МРРБ подписа кметът Димитър Бръчков след като Общината имаше проектна готовност за обекта – проект, започнат от предходното общинско ръководство на Петрич и надграден от сегашния екип.

Народният представител инж. Костадин Стойков отново оказа пълна подкрепа и съдействие за придвижването на изготвения от Общината проект към финансиращия орган.

Практически с изпълнението на посочения проект ще бъде извършена и най-мащабната подмяна на водопроводна мрежа в рамките на града – над 10 километра, което е и продължение на общинската политика в тази посока. Подмяната на стария етернитов водопровод отваря възможност за решаване на проблемите и с уличната настилка на следващ етап, защото няма да се разкопава заради аварии. Проектът за реконструкция на водопровода в кв. „Дълбошница“ ще се изпълни на два етапа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене