Злата Ризова е новият омбудсман на Благоевград

Злата Ризова е новият обществен посредник на територията на община Благоевград. Чрез тайно гласуване, тя получи подкрепата на 28 общински съветника, което направи избора й легитимен.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков поздрави новоизбраният омбудсман. „Надявам се да бъдете обществения посредник, от който община Благоевград се нуждае. Бъдете безпристрастна и обективна“, каза още той.

От своя страна Злата Ризова също благодари за подкрепата на 2/3 от общинските съветници, като заяви, че тези, които не са гласували за нея ще й бъдат стимул.

Злата Ризова е родена на 26.10.1979 г., български гражданин, с постоянно местоживеене на територията на община Благоевград, неосъждана, психично здрава, със завършено висше образование в ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград, Правно- исторически факултет с Образователно- квалификационна степен „Магистър“, специалност „Право“.
Професионален опит: от 2008 година до настоящия момент- Юридически консултант на свободна практика; от 2012 година до момента- Консултант по градоустройство; 3 мандата общински съветник 2007-2019 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене