В Гърция вече дерат кожи, ако тръгвате натам, задължително…

По островите няма нито една бензиностанция да продава бензин под 2 евро за литър

Гърците се оплакват от много високи цени на бензина. Цената на горивата може да удари негативно туристическия сезон, предупреждават депутати и хотелиери.

Гърция е любима дестинация за българите. Всеки, който е тръгнал натам, е хубаво да зареди догоре колата преди границата, а може и някоя туба с гориво да сложи в багажника.

Цените на бензина в Гърция се покачват с всеки ден – днес в Атина цената на литър безоловен бензин вече надмина 2 евро. Според коментарите както в медиите, така и сред депутатите, тази висока цена на горивата е нелогична.

Обвиняват правителството в нежелание да разбие „картела“ с високите цени или да намали данъците върху горивата. Това заявиха депутати по време на парламентарните дискусии за вота на недоверие към правителството на Кириакос Мицотакис.

По островите няма нито една бензиностанция да продава бензин под 2 евро за литър, оплакват се местните. До 2 евро и 15 цента достигна бензинът на егейските острови.

Ако до дни не се свалят данъците и не падне цената на горивата, това пряко ще се отрази негативно на туристическия сезон, оплакват се от сектора.

От министерството на развитието съобщават, че се извършват проверки за качеството на продаваните горива, но не се прилагат мерки за регулиране на цените.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене