200 000 лв. кръвнина искат за починалия след почерпка с течност за чистачки Кристиян

85374-sadebna-palata-blagoevgradДнес в Благоевград тръгна делото срещу 21-годишната Даяна Калайджйска за причинена смърт по непредпазливост. Припомняме, че през зимата на миналата година 6 деца бяха настанени в реанимация, натровени след домашен купон. Лекарите установиха, че хлапетата пили течност за чистачки и вследствие на консумацията получили тежки увреждания. За съжаление две от тях – Даниела (19 г.) и Кристиян (17 г.), починаха, а оцелелите цял живот ще пият лекарства заради увредени органи.

Родителите на Крисиян са завели иск и искат по 100 000 лв. кръвнина. Адвокатът на родителите на починалата Даниела днес не можа да присъства на делото и те не можаха да заведат иск. Почти сигурно е обаче, че и те ще поискат парично обезщетение. Адвокатът на Даяна – Марио Биков, пожела делото да се води при закрити врати и журналистите напуснаха залата.

 

В злощастната вечер купонът бил в къщата на Даяна Калайджийска в благоевградското село Падеш. Шест местни момчета и момичета се събрали там, за да се почерпят. Купили си бира, но след като свършила, домакинята слязла в мазето да търси друг алкохол. Намерила шишета от вино с розова течност и помислила, че е някаква домашна вишновка. Младежите разреждали течността за чистачки с ягодов сок и не предположили, че се тровят. След няколко часа всички бяха настанени в болница с тежко отравяне.

Оказа се,че бащата на домакинята Даяна, който е тираджия, разфасовал течността в бутилки от вино, но не ги надписал. А момичето не знаело какво е това. Сега обаче тя се превръща в обвиняема и отговорна за смъртта на двамата си приятели и ще отговаря пред съда за причиняване на смърт по недпредпазливост на повече от едно лице.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене