Учени отсякоха: Това е тайната на приготвянето на перфектна чаша еспресо

Тайната на приготвянето на перфектното еспресо е била обект на спорове за повече от едно поколение хора. Сега учените най-накрая сложиха край на тези спорове и уверяват, че са успели да разгадаят тази мистерия и са идентифицирали тайна съставка, която прави напитката невероятно вкусна и плътна. Това пише The Guardian.

Според изследователите тайната за приготвянето на перфектното еспресо се крие само в една стъпка, която трябва да се направи преди зърната да бъдат смлени.

Феновете на кафето постоянно правят тези грешки, без да подозират за опасните последици

Учените установили, че по време на смилането на зърната в кафемелачка, триенето между зърната създава електричество, в резултат на което частиците се слепват. Въпреки това, само едно действие може да намали количеството произведена електроенергия, като по този начин намали количеството отпадъци от кафе и подобри вкуса.

Според Кристофър Хендън, доцент по химия в Университета на Орегон, това включва добавяне на малко вода към кафеените зърна преди процеса на смилане. В допълнение, авторите на изследването откриват промени в метода на приготвяне на еспресо при комбиниране на вода с различни методи на смилане.

Екипът установява, че водата не само намалява статичното електричество и следователно бъркотията по време на смилането, но също така може значително да повлияе на интензивността на напитката и, потенциално, на нейното качество. Така че, според учените, само малко количество вода ще ви позволи да получите достъп до по-високи концентрации на полезни вкусове.

По време на изследването учените изследвали и как електричеството влияе на вкуса на кафето. За този анализ те са обединили усилията си с експерти по вулкани, които изучават активността по време на изригвания, процес, според учените, подобен на приготвянето на кафе.

Пийте кафе с масло всеки ден и няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви! СНИМКИ

Според Джошуа Мендес Харпър, доцент по електротехника и компютърно инженерство в Портландския държавен университет, по време на изригване магмата се разпада на малки частици, които след това се издигат на повърхността в малък облак. Тези частици се трият една в друга и се зареждат до такава степен, че образуват мълния. Ако го опростите възможно най-много, този процес е подобен на смилането на кафе: зърната всъщност се превръщат във фин прах, уточнява glasnews.bg.

След това учените измерили различни видове кафеени зърна, като вземат предвид:

  • страна на произход;
  • цвят на изпичане на кафето;
  • методи на обработка.

Авторите на изследването са установили, че всички тези фактори не влияят на количеството произведена електроенергия. След това учените се надяват да дешифрират кода за създаване на перфектното кафе. / jenata.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене