Проф. Рачев предрече бум във времето: Градусите полудяват

Според климатолога времето с​​​​​тава все по-топло, а закачката ще е в неделя на обед

Става все по-топло времето, а закачката е в неделя на обед, когато може да достигнем и до 20 градуса. Това заяви проф. Георги Рачев в сутрешния ефир на bTV.

В понеделник градусите ще паднат със 7-8, а през седмицата ще е сравнително по-хладно, с отделни валежи на места. И в края на месеца бум – градусите ще ударят 21-28.

От 28 до 4 април ще бъдат най-високите температури“, поясни още проф. Рачев.

В София е малко по-хладно в сравнение с вчера. В събота и неделя очакваме 17-18 градуса. По-хладно ще бъде времето в понеделник и вторник.

Общо взето, се разминахме с тези характерни за този период от годината по-ниски градуси и по-студено време, каквото сме имали в последните години.

Интересното е, че Варна е на опашката по отношение на валежите, а е хубаво от време на време по Черноморието да вали, има нужда. В това отношение Сандански и Петрич абсолютно обраха лаврите.

Циклонът, който чакаме в неделя, ще компенсира това положение„, уточни още климатологът.

В понеделник във Варна се очакват тези 15-20 литра валежи, от които, както казах, Черноморието ни има нужда. Малко да повали, добре ще е.

Днес там е по-хладно, но затоплянето идва, от сряда нататък, когато ще дойде едно хубаво слънчево време.

В Хасково пък, температурите ще стигат 18 градуса, като затоплянето започва от сряда-четвъртък и продължава чак до следващата събота и неделя.

В Плевен градусите са високи – 19-20, но само в рамките на една нощ могат да се понижат с около 7-8 градуса. Валежите там ще продължат около обяд и то в рамките на само няколко часа.

За тези, които искат сняг, ще кажа, че такъв ще има на връх Тодорка, където обаче, все пак, да не забравяме, говорим за над 2000 метра надморска височина“, поясни климатологът.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене