Изпитите за кандит-студенти в УНСС от неврокопско вече ще се провеждата в Гоце Делчев

Изпитите за кандидат-студенти най-вече в Университета за национално и световно стопанство за кандитите от бившата Неврокопска околия, вече ще се провеждат в Гоце Делчев. Това стана ясно днес в община Гоце Делчев където бе подписан договор за партньорство и сътрудничество между ръководствата на общината и университета. „Смятам, че меморандумът който подписваме днес ще бъде от полза на нашата община, на общините от райина на Гоце Делчев както и на всички които кандидатстват или мимат намерение да кандидатстват в ВУЗ-ове, и най-вече в УНСС, каза кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов

Сътрудничеството в тази насока между УНСС и община Гоце Делчев започва още миналата година и Гоце Делчев е първият град в България в който се осъществява подобна инициатива, подчерта ректорът на УНСС, проф. Димитър Димитров. Първият кандидат-студентски изпит за тази година ще се проведе утре в НПГ Д. Талев в Гоце Делчев за който вече са се запиаски над 50 души, съобщи директорът на училището, Мария Георгиева.

На официалната церемония по подписването на меморандумът за партньорство и сътрудничество между УНСС и община Гоце Делчев присъстваха почти цялото ръководство на УНСС, на общинската управа, представители на управите на съседните общини и средните училища. Подписи те си върху важния документ оплижиха: от страна община Гоце Делчев, кметът Владимир Москов и от страна на Университета за национална и световно стопанство, ректорът на университета, проф. Димитър Димитров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене