Национален фолклорен ансамбъл БЪЛГАРЕ на 16 Април в Благоевград

Зала Яворов посреща вълнуващия Национален фолклорен ансамбъл “БЪЛГАРЕ” на 16 Април пред жителите и гостите на Благоевград. Фолклорният ансамбъл ще представи своя вълнуващ проект „ПАИСИЙ“.

Спектакълът е създаден по повод юбилейната 300-годишнина от рождението на Паисий Хилендарски, тържествено отбелязана през отминалата 2022 година и към момента е видян от зрителите в повечето градове в страната. Постановката е единствена по рода си. В последните 80 години творба в памет на Паисий не е поставяна на родната сцена.

Ще прозвучат родолюбивите послания на Хилендарския монах, събрани в неговия епохален труд „История славянобългарска“, поставил началото на Българското възраждане. Те ще бъдат поднесени на зрителите от неподражаемия Димитър Селенски – актьор с харизматично присъствие и изключително подходящ за образа на Отец Паисий.

Спектакълът „ПАИСИЙ“ представя знакови събития от историята на българите, последвали появата на най-българската книга. Зрителите ще съпреживеят героичните моменти от нашето минало, вълнуващо пресъздадени от невероятните танцьори на ансамбъл „БЪЛГАРЕ“. „ПАИСИЙ“ е разказ за събуждането на гордостта и достойнството на народа ни, на българския дух и възвърнатата българска чест, която държи гръбнака ни изправен.
Специален за репертоара на „БЪЛГАРЕ“ е участието на най-младия солист в историята на ансамбъла – 8-годишния Андрей Михайлов от Сливен, който с много жар и артистичност вече втора година печели овациите на публиката.

Билети за спектакъла „ПАИСИЙ“ на цени от 25, 30, 35 лева могат да бъдат закупени на www.epaygo.bg и на касите на EasyPay.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене