Манолова: Всяка една разправия между партньорите в некоалицията е за подялба на пари

Тъй като за ПП-ДБ вторите 60 позиции в регулаторите са по-важни от 600 000 избиратели, те се поддадоха на рекета. Видяхме ГЕРБ в ролята на домашния насилник на българското общество, който набързо ступа по-слабия партньор – ПП-ДБ. Накрая се появи полицаят от РПУ-то в лицето на Пеевски, каза им: „Момчета, имате прекрасно семейство, продължавайте сглобката“. Нямаме никакви причини да смятаме, че пазарлъкът за постове и пари няма да приключи успешно.
Това каза лидерът на Изправи се България Мая Манолова в предаването „Денят ON AIR“. Според нея на следващите избори ПП-ДБ няма да съществуват на политическата карта, но пък техните представители в регулаторите ще продължат да упражняват своите правомощия.
“Осигуряват им живот след смъртта, тъй като политическото приключване на ПП-ДБ, за съжаление, е предстоящо, предвид тежката морална катастрофа, в която изпаднаха техните ръководства“, допълни Манолова.

По нейни думи всичките приказки на партньорите на ГЕРБ в сглобката за съдебна реформа са се опирали до това да има независима съдебна власт, отчетна прокуратура, партийните централи да не се месят и да не определят главата на прокуратурата. Според председателят на Изправи се България обаче се е оказало, че това е прах в очите на хората.
“ПП-ДБ предадоха и продадоха хората от протестите – тези, които не искаха повече Борисов и ДПС и искаха съдебна реформа”, категорична е тя.

Според Манолова и ПП-ДБ, и ГЕРБ са излъгали своите избиратели.

„Докато никой не е изненадан, че Борисов за пореден път си е сменил мнението, или пък, че е излъгал своите хора, то ПП-ДБ катастрофираха тежко. Всичките им приказки, надути фрази за това как ще осигурят честни и почтени хора, каквито е нямало в регулаторите, се оказват един балон, гледайки първите им назначения като това за подуправител на БНБ. Назначиха председателя на парламентарната си група, за който в последствие стана ясно, че няма никакъв опит в сферата. Погледнете и номинациите им за новото правителство – хора без визия за развитието на съответните им ресори”, заяви бившият омбудсман.

Тя е на мнение, че крайната цел и на двете формации в сглобката е разпределянето на едни пари и едни министерства. Манолова твърди, че Борисов е поискал Министерството на иновациите и растежа, защото там минават 7 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост.
“Това са ресурсните министерства – няма значение какви са хората, има значение какви са парите. Защо е поискал екологията? Защото там е едната оперативна програма по ПВУ. Защо е поискал МТСП? Защото там е другата такава програма. А за енергетиката дори няма какво да коментираме. Тоест става дума за един пазарлък за това как да се разпределят парите. От това, което виждам, наистина всяка една разправия между ППДБ и ГЕРБ е за подялба на пари” – допълни Манолова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене