Има ли студена война между религиите в Гоце Делчев?

Двете основни регилии в град Гоце Делчев – християнство и мюсюлмани…. Има ли разделение? Има ли напрежееие? 

По принцип град Гоце Делчев и региона е пример за това, как може да се съжителства в един красив район без значение, кой какъв е и каква религия изповядва, но зорки читатели на Топ Преса ни алармираха за едно нетипично явление, което от известно време ги смущава. Как така се случва, че когато от минарето на джамията в града се чуе гласът на мюезин, успоредно с дова двете камбанарии в центъра започват да бият тържествено и силно? Същото се случва и обратното, твърдят нашите читатели.

Лошо впечатление направиха дори в деня на траур, когато страната ни се сбогуваше с Патриарха… Щом се чу звукът от джамията, камбанариите в църквите в града взеха да бият силно. Някаква демонстрация на надмощие ли е всичко това или….!????

Топ Преса просто иска да повдигне темата. Градът е достатъчно голям и свободен всеки да вярва в каквото иска и да посещава своят религиозен храм. Вярата на хората е в сърцата а не в зцвуците и тонколоните. Разбира се ръководствата и на двеге религии мълчат и хич не обичат да се занимават с медии, ама ще се наложи. Не е Топ Преса институцията, която ще ги учи на толеранстност.

Тази талерантност превръща община Гоце Делчев  в икономически развита зона. Спокойно и красиво място за живот. Пример. И егото на нито един религиозен водач, няма да наруши това, така че тези състезания са нъпилно излишни и досадни за обществото. Замислете се! Чакаме и обяснение!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене