Ново участие на Община Петрич в туристическо изложение

Екип от Исторически музей-Петрич и Общинска администрация участва в 40-то юбилейно издание на международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024. Форумът се проведе от 13 до 15 март в Inter Expo Center – Интер Експо Център – София, като посетителите му имаха възможността да разгледат щандовете на над 200 изложители от Европа, Азия и Африка.

Голям интерес имаше към богатото културно историческо и природно наследство, както и към различните възможности за туризъм на територията на община Петрич. Беше предложена дегустация на местни вина, както и изживяване с новите виртуални разходки из обектите ни. Дестинация Петрич е все по-разпознаваема, атрактивна и предпочитана.

Щандът на община Петрич бе посетен от г-жа Зарица Динкова – министър на туризма на България, която изказа своето удовлетворение от участието и представянето на община Петрич и подкрепи усилията на общината за развитието на туризма.
Проведоха се продуктивни срещи с туристически агенции, блогъри и журналисти.
Биляна Траянова от „Без Багаж” също посети щанда на Община Петрич. С нея се обсъди премиера на епизода, който „Без Багаж” засне за Петрич през 2023г., както и предстоящия епизод посветен на Античен град Хераклея Синтика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене