Националния печат

печат

„24 часа“

Патриотите вече преглътнали назначенията, но наказателно оставят кворума на косъм

Реформаторският блок и Патриотичният фронт са овладели поредната драма в управляващото мнозинство. Очаква се да го обявят утре в парламента, разказаха днес пред „24 часа“ от двете коалиции.

 

Море от нефт и газ в морето ни, но след поне 8 до 10 години

Ако имам пари, бих взел да проучвам “Силистар”. Това ми каза преди година и половина един от старите геолози в България. Там има потенциал. Има потенцал и в блок “Хан Аспарух”.

 

„Труд“

Нови измервателни уреди за цигари и алкохол

Измервателни уреди ще бъдат поставени на входа и изхода на данъчните складове за цигари, алкохол, бира, и горива. Това решиха депутатите при окончателното гласуване на Закона за ДДС днес, чрез който беше променен и Законът за акцизите и данъчните складове.

 

„Сега“

Брюксел даде кураж и обещания за 4.5 млрд. евро на премиера Борисов

Българският премиер Бойко Борисов бе посрещнат с прегръдки и необичайно топли и емоционални думи от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел. Освен това той е получил и уверение, че ЕК ще направи всичко възможно, за да бъдат отблокирани 4.5 млрд. евро, които България може да усвои до края на 2015 г.

 

225 са нападенията над екипи на „Спешна помощ“ за 11 месеца

Стряскаща статистика за нападенията над медиците от „Бърза помощ“ оповести здравният министър Петър Москов. „От началото на тази година – 2014-а, нападенията, регистрирани в полицията, над екипи на „Спешна помощ“ са 225. 175 от тях са направени от специфични общности, които ние наричаме циганските махали на градовете.

 

„Новинар“

Сотир Цацаров очаква обективен доклад от Брюксел

Обективен доклад, който ще бъде снимка на действителността у нас. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод предстоящата оценка на Европейската комисия за развитието на правосъдието и вътрешните работи у нас.

 

Столичната полиция пусна график за пътните проверки 

Столичната полиция пусна на страницата си във Фейсбук график за специализирана операция по т. нар. метод на широкообхватен контрол по пътищата. От седмица вече само катаджиите имат право да правят подобни проверки.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене