Д-р Милен Врабевски гостува на СУ „Йордан Йовков“ в Рибново

Днес в СУ,, Йордан Йовков“ в с.Рибново гостува един важен за учителите, учениците и обществеността човек, личност и приятел – Д-р Милен Врабевски, председател на фондация,,Българска памет“. Той е благотворител, който помага много на учениците от цяла България, един от хората, благодарение на който новият корпус на училището ще бъде факт. Проведе се дискусия с учители, ученици от община Гърмен и община Сатовча, кметове, общински съветници. Д-р Милен Врабевски обеща, че ще помага винаги, както го е правел и досега, и обеща някои приоритетни задачи да съдейства и те да станат факт.

Преди време той подари уреди за новия фитнес в училището в Рибново, както и ще подари още уреди, които са нужни, ще помогне, както го е правил досега, за стипендии на отличните ученици, ще продължава да помага на учениците със подготовка за ДЗИ и кандидат – студентски изпити, чрез курсове, обучения, за популяризиране на традициите, както и за съдействие за присъединяване на Рибанската сватба към семейството на ЮНЕСКО и още много приоритети.

Д-р Врабески беше много въодушевен и развълнуван, след като се разходи и видя новата сграда и всичко, което е постигнато и построено досега. Посети и една от джамийте в с. Рибново. Заедно с кмета на с. Рибново Мустафа Иса, кмета на община Гърмен Феим Иса се разходи из селото. Г-н Врабевски видя и строежа до джамията, както и какви промени са направени вътре в джамията. Остави дарение за джамията и обеща за откриването на новата учебна година да присъства на откриването на новата сграда на училището, благодарение на такива хора като него. „Благодарим ви от сърце за това, което правите. Не случайно Вие бяхте избран за „Съвременен будител на годината, на няколко пъти!“, обобщи директорът на училището Манчо Джуркин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене