Трагедия разтърси целия Югозапада! Млада майка на близнаци почина, след като се върна от Испания

.

Утре близките и се прощават с нея.

Трагедия разтърси Благоевград 37-годишната Елена О., майка на 2 деца- близнаци, издъхна вчера в столичната болница „Св. Анна“, след като преди дни паднала в банята на жилището, след тежък инсулт.

Случилото се е огромна трагедия за всички, които  познават Елена и нейната драматична история. Краткият и живот е низ от изключително тежки преживявания, причинени от употребата на наркотични вещества. Живот- ярко доказателство за пораженията, които нанася на психиката и физическото здраве употребата на  забранените субстанции.

Екипът ни познава Елена и страданията и, както и упоритата и битка да се справи със зависимостта си. Започнала още преди да навърши пълнолетие, попаднала в неподходяща среда, Елена съзираше сериозния си проблем и търсеше начин да се справи с него.

Направи опит да се откъсне от „добрите си приятели“ в Благоевград, заминавайки за Гърция. Какво е работила там е неясно, но се върна отново в областния център силно променена и измъчена. Родителите и починаха във времето, в което тя бе извън страната. Загубата им я срази. Бяха единствените й близки хора.

Останала сама, Елена отново попадна в лапите на старата среда и продължи да употребява наркотици. Направи пореден опит за спасение, като беше част от т.нар метадонови програми, прилагани за хора в нейното състояние. Не успя да спре, докато не се яви нейният спасител.

Учителка, бивш заместник -директор на училище, пое грижата за Елена и направи пътека до институциите, за да и помогне. Успяха да я изпратят в комуна в Испания, където казват, че се излекувала от зависимостта си.

Нейнят ангел-спасител/ умишлено спестяваме името и/ , споделяше  че е горда с Елена, която освен, че се омъжила в Испания, родила две деца – момиче и момче, близнаци. Какво се е случило с живота в Испания не знаем, но преди около година тя се прибра с двете деца на ръце. Казват, че съпругът и се разболял тежко. Цяло лято на 2023 година, Елена даваше вид на жена, която се грижи за децата си.

Съпричастни към историята и майки организираха дарителска кампания в помощ на Елена и нейните две деца, докато тя си стъпи на краката. Така и не успя да си намери работа.

Момиченцето и момченцето и посещаваха детска градина до преди дни, когато изведнъж Елена изчезна. Отписала децата от градина и край. Никой не знаеше какво се случва… до вчера, когато издъхна.

Трагедия, която ни разтърси. Двете деца са при роднини на баща им, каква ще е съдбата им не знаем, но те едва ли ще помнят майка си…

„Болестта“ на Елена явно се оказала  по-силна от усилията и да се справи като жена и като майка. Не изключваме вероятността старите и приятели да са я открили отново, за да я върнат в черното и минало, от което така трескаво се бореше да се спаси. Елена си  отиде, едва започнала 37 години… Поклон пред паметта й. Съболезнования на близките й! Дано намери покой…Почивай в мир, Елена!

/struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене