КМЕТЪТ СТОЙЧО БАНЕНСКИ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЯ С МРРБ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ОБЕКТИ В ОБЩИНА БАНСКО

Община Банско е сред първите общини, сключила споразумения с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на общински обекти.

Министър Андрей Цеков и кметът Стойчо Баненски вчера подписаха три договора:
1. „Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа, реконструкция на асфалтовата настилка и тротоарната настилка и изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа и улично осветление и слаботокови кабели на ул. „Захари Стоянов”, гр. Банско“ – на обща стойност 4 130 520.83 лв. без ДДС.
2. „Архитектурно-художествено оформление , с реконструкция на техническата инфраструктура и изграждане на водопровод и разделна канализация на ул. „Пирин” в частта между ул. „П. Р. Славейков” и ул. „Христо Матов”гр.Банско“ – на обща стойност 4 545 833.33 лв. без ДДС.
3. „Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа, реконструкция на асфалтовата настилка и тротоарната настилка и изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа и улично осветление и слаботокови кабели на ул. „Солун”, гр. Банско” – на обща стойност 2 583 333.33 лв. без ДДС.
Проектите ще се реализират и разплащат на траншове, според физическото изпълнение на обектите.

Общинска администрация Банско кандидатства за финансиране с проекти, които отговарят на критериите, определящи ги като приоритетни и бяха включени в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.
Кметът Стойчо Баненски определя програмата на МРРБ като една от най-добрите в последните години, защото държавата увеличава значително инвестициите в ключова инфраструктура и за първи път общината ще има възможност да стартира работа по обектите в началото на строителния сезон.

Обновяването на централната улица „Пирин“ е дългогодишна мечта на местната власт, а ремонтът на останалите улици ще подобри средата на живот и туристическия облик на града, заяви Стойчо Баненски на срещата в МРРБ, където споразумения за финансиране подписаха и други кметове на общини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене