Топ Преса го писа първа! Борислав Сарафов поиска прокурор Константин Сулев да бъде отстранен временно от длъжност

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов да отстрани временно от длъжност прокурор Константин Сулев от Софийската районна прокуратура. Това стана известно по време на днешното заседание на колегията, предаде БТА.

БТА припомня, че преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Константин Сулев. Той е обвинен, че за времето от 30 май м.г. до 1 юни м.г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за И. Г., като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на П. П. и К. Х. Съдията, на когото бе разпределено делото, се отведе от разглеждането му, тъй като е бил в колегиални отношения с подсъдимия и имат познанство в личен план.

При изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса, бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова посочи, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров-Еврото и го е обявил за издирване, в момента е обвиняем.

ТОП ПРЕСА ПИСА ПЪРВА: ТУК 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене