Има заподозрени за жестокия побой с грабеж над семейството на Кире Джапоно в Благоевград

Има заподозрени за жестокия побой с грабеж над семейството на Кире Джапоно в Благоевград? Към момента Отдел тежки престъпления към МВР и сектор Криминален към ОДМВР-Благоевград респектират кримиконтингента на Югозапада.

Наглият брутален грабеж с побой бе извършен от трима маскирани мъже, които носели дрехи с надпис „Полиция“. Престъплението е станало миналата нощ малко след 21:00 часа на улица „Покровнишко шосе“, в местността Проевски чифлик край Благоевград.

Сигналът за инцидента бе подаден в Първо РУ-Благоевград 30 минути по-късно от потърпевшите. Тримата бандити са нахлули в къщата на 70-годишният Кирил Манчев по прякор „Кире Джапоно“ и неговата 67-годишна съпруга Василка Манчева.

Носели маски на главите и тъмни облекла. Двамата собственици на жилището тъкмо си били легнали и не усетили как тримата мъже са влезли в дома им. Още с нахълтването в стаята мнимите полицаи крещели „ПОЛИЦИЯ, КЪДЕ Е ДРОГАТА, КЪДЕ СА ПАРИТЕ“, след което започнали да налагат с палки по главите и телата спящото семейство. Изплашена до смърт жената посочила на престъпниците къде са семейните спестявания и отнели сумата от около 2000 лева, като претарашили и портфейла на Кирил, от където взели още пари и избягали през задния вход на къщата.

Маскираните вървяли близо 200 метра пеша, където ги чакал лек автомобил, след това са се придвижили до друг автомобил и така са се разделили. Има заподозрени за бруталния грабеж с побой. Камера издава марката на автомобила, който се движел с фалшиви номера в посока към село Покровник.

Пострадалите са транспортирани до Центъра за спешна медицинска помощ-Благоевград. Настанени са за лечение в отделение по Хирургия на МБАЛ-Благоевград без опасност за живота. И двамата са обезобразени, имат много рани по телата от удари с палки. След извършен медицински преглед е установено, че мъжът е с разкъсно-контузна рана в областта на главата, а жената е с отоци на едната ръка и единия крак и разкъсно-контузни рани по главата.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

Работата по издирването на тримата извършители на грабежа продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене