Образователен обмен в IV ОУ „Димчо Дебелянов” Благоевград

Гости от Измир, Турция и от Любляна, Словения, пристигнаха на посещение в IV ОУ „Димчо Дебелянов” Благоевград. Те бяха посрещнати с богата програма, изнесена от млади музиканти, занимаващи се с музика по Националната програма „Заедно в изкуството и спорта“ с ръководител Ангел Марчев. Гостите се насладиха на вокалните изпълнения на певците и на уменията на инструменталистите – гайдари, китаристи и перкусионисти.

В програмата на учителите от Измир и Любляна са включени посещения на часове по различни учебни предмети, както и наблюдения на работата на българските учители с ученици със СОП. „Също така ще бъдат посетени вече изградени и функциониращи СТЕМ центрове в училища в Благоевград“, сподели Росица Чаушева, координатор на проекта от българска страна. Предвидено е и запознаване със забележителностите в Благоевград и региона.

Връзките между училищата–партньори съществуват от септември 2022 г., когато екип от трите училища защитават проект „Класна стая сред природата“ по програма „Еразъм +“. Класната стая на открито в IV ОУ „Димчо Дебелянов” Благоевград е факт. Учениците с удоволствие участват в оформянето на градината с място за зеленчуци и цветя.

Координатор на проекта „Класна стая сред природата“ е Мая Бергант от ОУ „Kaselj“ в Любляна. За слушателите на Радио Благоевград тя сподели, че и след приключването на проекта, дейностите по него ще продължат с надграждане. „Идеята е да се преподават уроци навън. Да продължаваме да надграждаме малко по малко, например със сензорна пътека, с музикална стена. Класната стая непрекъснато трябва да се подобрява, да бъде все по-хубава и атрактивна“.

Образователният обмен ще продължи до 15 март.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене