Баба от Петрич стана жертва на ало-измамници

Възрастна жена от Петрич е станала жертва на телефонна измама, това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград.

Случаят е от 8 март. В съобщението се посочва, че 78-годишна жена от Петрич е получила телефонно обаждане от непознат за нея, който се е представил за полицейски служител и е поискал парична сума под претекст, че ще послужи за операция на дете, пострадало след катастрофа, причинена от роднина на 78-годишната.

На жената е нанесена щета на приблизителна стойност около четири хиляди лева. По случая е образувано досъдебно производство, а работата продължава.

В края на февруари мъж от Петрич осуети телефонна измама, а в края на миналата година двама участници в телефонна измама на жена от Сандански бяха предадени на съд.

От ОДМВР посочват, че за предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел 112.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене