Фалшива новина! Разпространиха клип кмета на Благоевград М. Байкушев от кафенето на М. Божанов- Нотариуса!

Градоначалникът категоричен: Клипът е от 2019-та година, тогава кафенето  е собственост на Станислав Бачев от Благоевград. Явно е че не могат да намерят истински компромати срещу мен ,казва кметът Байкушев.

Клип, в  който се твърди, че благоевградският кмет Методи Байкушев си поръчва кафе от 100 лева в ултраскъпото и модерно кафене на убития Мартин Божанов- Нотариуса, взриви социалната мрежа тази вечер. Клипът, според някои национални медии, в  които бе публикван, е заснет лично от Нотариуса, който демонстрира прителско отношение към благоевградския градоначалник  и фамилиарничи с него.

Внушението, което се опитаха да направят с публикацията, бе че благоевградският кмет е бил в близки отношения с покойния „посредник в съдебната система“. Минути след публикацията, кметът на Благоевград Методи Байкушев излезе с официална позиция по казуса. Ето какво написа градоначалникът:

Внимание: Фалшива новина!
В редица медии е публикуван материал, в който се твърди, че съм заснет лично от Мартин Божанов „Нотариуса“ да пия кафе от 100 лв. в неговото лично кафене и приятелски да му се усмихвам. Публикувано е и самото видео, за което се твърди, че е заснето от Божанов.
Нищо от написаното не е вярно.

Ето фактите:

1. Видеото е заснето през 2019 г. По това време собственик на кафенето е Станислав Бачев от Благоевград, който го оперира чрез фирма Еспресо Култура ЕООД. Бачев продава бизнеса на Божанов цели три години по-късно като му продава фирмата. Сделката е вписана в търговския регистър през юни 2022 г.

2. Авторът на видеото не е Мартин Божанов, а Борислав Секулски – също от Благоевград.

3. Не крия, че обичам добро еспресо, но никога не ми е минавало през ума да пия кафе за 100 лв.

Поне едно стана ясно – явно не могат да се намерят истински компромати за мен.,пише кметът.

А ето и въпросният клип:

 

Клипът е публикуван на официалната страница на кафенето на покойния Божанов – „Espresso Cultura-Specialty Coffee“ през 2019 г., и е общодостъпен.

На страницата на кафенето са публикувани и множество снимки на Мартин Божанов с различни хора.

Припомняме ,че Мартин Божанов – Нотариуса бе убит на 31 януари т.г. След смъртта му излязоха множество данни за изнудвания и принуди в съдебната система, и множество свързани с тях прокурори и съдии. Разплитането на причините за смъртта му доведоха и до множество оставки в съдебната система.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене