Добра новина! Благоевград ще има уникална черква в парк „Македония“! Обсъдиха идейния проект!

Черквата ще побира 2000 души под купола си, ще има подземен паркинг, място за неделно училище. Основният купол ще е висок 30 метра, а останалите още по-високи. Ще се вижда от целия град.

На среща в митрополията днес, в присъствието на Неврокопсия митрополит Серафим и кмета на Благоевград Атанас Камбитов е представен и обсъден идейния проект за новата черква в Благоевград, която ще бъде построена с дарение. Проектът е уникален. Черквата ще бъде разположена на площ от 800 кв. метра, основният и купол е висок 30 метра, а другите са по -високи. Ще може да побира под купола си 2000 души, ще има подземен паркинг, предвидено е и помещение за неделно училище.

Черквата ще се изгради в парк „Македония, откъм бул. Джеймс Баучер и ще се вижда от всички страни.. Строежът по всяка вероятност ще започне още през лятото на тази година. Новата черква бе мечта на благоевградчани от години. Още с връщането на бившите казарми на община Благоевград кметът Камбитов заяви, че ще направи всичко възможно в този парк да има голям християнски храм и спази обещанието си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене