Делян Пеевски честити на мюсюлманите свещения месец Рамазан

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски честити на мюсюлманите свещения месец Рамазан, съобщиха от пресцентъра на партията.

В първия ден на свещения месец Разаман Пеевски се обърна към мюсюлманите с думите: „Нека е честит свещеният месец Рамазан. Месецът на милосърдието и смирението, на опрощението и покаянието, на сплотеността и единството.“.

Пеевски пожелава още Рамазан да направи хората по-сплотени, по-всеотдайни, по-добри и да бъде изпълнен със смирение, търпение и разум. „Нека, с вяра и воля, заедно с хората да работим за една силна и модерна европейска България. Пожелавам на всички вас и вашите семейства здраве, щастие, мир и берекет“, пише още съпредседателят на ДПС.

По-късно днес президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Вицепрезидентът Илияна Йотова също ще участва в събитието, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На празничната вечеря са поканени представители на мюсюлманската и на останалите традиционни религиозни общности в България, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене