Конференция срещу домашното насилие се проведе днес в Благоевград

107378-nasilie-jeni-02Конференция във връзка с международната кампания „16 дни срещу домашното насилие“, която се провежда ежегодно в дните 25 ноември – 10 декември, организира днес в Благоевград Сдружение „Знание, успех, промяна“.

 

Ние работим по тази тема вече 9 години в Дупница, а от година и в Благоевград/ В тази 16 дневка, която е международна кампания се обединяват усилията на всички организации и институции, които имат отношение по проблема с домашното насилие, за да можем да дадем гласност на този проблем и да кажем как можем да помагаме.”, каза Силвия Овчарченска, председател на организацията.

 

По статистика всяка четвърта жена е обект на насилие поне веднъж в живота си, като през последните години все повече жени търсят помощ.

 

 

Предимно жени ни търсят за помощ, но напоследък се увеличават случаите на възрастни хора –жени и мъже, които търсят помощ преживели насилие от техните синове и дъщери. Има, разбира се, и мъже, които ни търсят, но те са по-малък процент.”, допълни Овчарченска.

 

Участие в Конференцията взеха представители на местната власт, на отдел „Закрила на детето“, и неправителствени организации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене