Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков бе избран за член на Контролния съвет на НАПОС-РБ

Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков взе участие в годишното общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети /НАПОС-РБ/. Радослав Тасков бе избран за член на Контролния съвет на НАПОС-РБ на провелото се в Пловдив събрание, където се събраха председатели на общински съвети от цяла България.
Градът за поредна година бе домакин на форума на сдружението, което е учредено през 2004 г. в Пловдив.

По време на форума бяха избрани нови ръководни органи на НАПОС-РБ-Управителен съвет от 25 души и Контролен съвет от 7 членове.
Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов бе избран да ръководи за втори мандат Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/.

По време на събранието той представи отчетен доклад на националната асоциация, както и цялостен анализ за 2023 г. и за осъществените инициативи.
„За 20 години от създаването си Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България / НАПОС – РБ/ се утвърди като авторитетна неправителствена организация в областта на местното самоуправление, провеждаща множество научно – теоретични конференции, тематични дискусии, обучения, пътуващи семинари и други мероприятия в подкрепа на местните власти и общинските съвети“, заяви г-н Спирдонов.
Общото събрание прие бюджета и програмата с набелязани мерки през 2024 г.
В НАПОС – РБ членуват 204 председатели на Общински съвети.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене