Делникът на петричките магистрати на празника св. Варвара: Съдят мъж за 10 кутии контрабандни цигари, модният спец адв. Т. Гунчев се бори за правото на крадец на бетонни колци

_thumbСкуката „оцвети“ с червения си елек и ярко червена вратовръзка съдия по граждански дела

 

Тежки дела налегнаха днес магистратите от районния съд в Петрич Председателят на РС-Петрич, съдия Мая Банчева разгледа „тежко„ съдебно дело. То протече при закрити врата. Става дума за кражба на бетонни колци от двама обвиняеми от ромски произход.

Стойността на нанесената вреда на „Напоителни системи„, възлиза на цели 270 лв. Съдия Банчева изслуша показанията на единия ром в присъствие на защитника му адв. Тома Гунчев и прокурор. Маститият адвокат, който диктува модата сред мъжката половина от адвокатската гилдия, по средата на заседанието притича с подсъдимия извън зала. На четири очи, той уговаряше подзащитника си, да подпише споразумение с прокуратурата. След заседанието стана ясно, че ромът е склонил.

Другият, обаче отказал и за него ще се приложат всички съдебни процедури със свидетели в бъдещият съдебен процес.. На втория етаж пък съдия Ризова гледа дело за незаконно притежаване на… 10 кутии цигари. На третия етаж, съдия Божана Манасиева разгледа дело за преминаване на границата от иракчанин, които отнесе условна присъда. ”Трябва да се примирим с положението, че в зала се разглеждат –кокошкарски дела „, коментира работната ситуация магистрат, който разнообрази скучното днешно ежедневие в съдебната палата, появявайки се изтупан в червен елек с ярко лъщяща червена вратовръзка.

Венци Методиев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене