Александър Стойчев пред Топ Преса Носталгията и жена ме накараха да остана в Гоце Делчев!

– Здравейте, Александър ! Благодаря, че приехте поканата за интервю за Топ Преса пред многобройната ни аудитория! Моля, представете се пред нашите читатели?

– Здравейте, казвам се Александър Димитров Стойчев. На 36 години съм, родом от град Гоце Делчев, но никога не съм живял тук. Целият ми живот е преминал в София. Последните седем години бях в Англия, но така се стекоха обстоятелствата в живота ми, че се наложи да се върна да живея в Гоце Делчев.

– С какво се занимавахте в Англия и защо решихте да се върнете в град Гоце  Делчев?

– В Англия работих във фирма за поддръжка. Започнах от най-ниската позиция в фирмата, след това станах мениджър. Управлявах определено текучество от хора, около 30 човека, става въпрос за жилищна сграда в една от бизнес зоните на Лондон. Занимавахме се с абсолютно всичко – като влязат да живеят хора, ние организирахме поддръжка на общите части, приемане на пратки. Абсолютно целият мениджмънт на жилищната сграда. Честно казано, реших да се върна заради носталгията по България, по-спокойният живот тук и не на последно място – факторът жена. Тя ме върна тук!

– Тренирали сте футбол. Бил сте треньор. С какво се занимавате в момента?

– Да, завършил съм НСА, треньорски профил. В ЮЗУ – учителски профил. Бил съм треньор на деца в школа в София. И ако ми се отдаде възможност и тук, разбира се, за мен ще е удоволствие и с това да се занимавам.

– Какво е най-актуалното при вас в момента?

– То това е главната цел за  нашата среща днес. Искаме да популяризираме едно събитие. В рамките на следващите две седмици ще дадем старт на първенство по мини футбол, което е първо по рода си в региона. Досега не се е случвало  такова събитие. Всяка сряда, от 13-ти март започваме, часът е 19:15 и от 20:30 след това. Ще се играе първенство по мини футбол на стадиона в Гоце Делчев, на новите изкуствени футболни игрища. Като за начало мисля, че е доста добра бройката на отборите, събраха се девет отбора. Във формат 2 по 25 минути, 5 плюс 1 /пет полеви плюс вратар/. Общо взето, това са най-основните неща като за начало.

Първенството е под егидата, под шапката на Българската Асоциация Мини Футбол!

Най-важното да кажа – победителят от първенството, който ще излъчим тук в Гоце Делчев, отива на национално първенство, което ще се проведе в средата на юни месец в курортен комплекс „Слънчев бряг“ с абсолютно всички победители от другите градове на България. Там се прави един общ турнир за всички победители и победителят, който бъде излъчен в Слънчев бряг, ще представлява България в шампионска лига по мини футбол. Не съм сигурен, но мисля, че тази година трябва да бъде в Италия. Абсолютно безплатен ще бъде за победителите в Италия турнирът.

– Вие, като треньор, на какво бихте искали да научите момчетата, които тренирате?

– Те са различни възрасти. Има и по-малки, има и такива като мен, има и по-големи. Най-важното за мен, като човек, който се е прибрал от чужбина и съм видял горе-долу някои неща и правя разликата, е, ако можем да възродим аматьорския, организирания, уличния футбол, който е. Да се тръгне от улицата, както се казва. За да може да запалим децата, за да може повече деца да практикуват играта, независимо дали ще бъде само футбол. Тук имаме прекрасна зала и за други спортове. Въпросът е да спортуват децата, да виждат, че се случва нещо и да се научат, че спортът е здраве. Главната цел на това нещо е да се популяризира спортът и хората да спортуват.

– Какви са плановете ви за клуба в бъдеще?

– Надяваме се клубът да се върне поне във В група, защото в момента е в А-окръжна. Да спечелят баражите. Дай, Боже, и към професионалния футбол след някоя и друга година!

– Успех ви пожелаваме!

– Благодаря!

– Имал ли сте предизвикателства в живота, които са ви направили по-силен?

– О, да, аз все пак не съм в юношеска възраст или тийнейджърска. Имал съм доста неща, през които съм преминал, и те са ме направили по-силен характер, смея да твърдя. А и животът извън България – също. Като по-малък съм играл футбол и в чужбина. Живял съм в Чехия. На 19-годишна възраст напуснах България за първи път. Това са едни от нещата, които са ме изградили като човек. И най-вече спортът – да бъда една самостоятелна личност и да приемам нещата така, както трябва!

– Активни ли сте в социалните мрежи? По какъв начин интересуващите се могат да се свържат с вас?

– Разбира се, имаме страница във фейсбук, казва се Мини футболно игрище градски стадион БАМФ „Гоце Делчев“.  Тя е съвместно с община Гоце Делчев, съвместно със БАМФ. Може да бъде намерена във фейсбук като линк, може да бъде харесана. Там, най-вече, ще се отразява абсолютно всичко, което се случва на предстоящото първенство – с видеа, с интервюта с участващите. Ще бъде много забавно, не само за тези, които играят, а смея да твърдя и за тези, които наблюдават отстрани. Мислим, че ще направим едно шоу за всички!

– Благодаря ви за това интервю. Дано успеем да привлечем вниманието на повече футболни фенове! Посланието ви към читателите на Топ Преса?

– Благодаря ви и аз за оказаното съдействие да популяризираме това, което ще направим. Посланието ми е абсолютно всички да бъдат здрави, усмихнати и да бъдат по-добри в този мрачен живот, който живеем. Ако ние не си го направим по-хубаво, няма кой.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене