С пъстри мартеници, празнични песни, питка и наричания за здраве и късмет, деца и ученици зарадваха ръководството на Община Разлог

С пъстри мартеници, празнични песни, питка и наричания за здраве и късмет, деца и ученици зарадваха ръководството на Община Разлог
Пременени като мартенички и облечени с пъстри носии, малчугани от ДГ “Ален мак” – група “Мечо Пух” и ученици от ОУ “Никола Парапунов”, СУ “Братя Каназиреви”, РПГ “Никола Стойчев”, ПГ по транспорт и ПГ по МСС зарадваха лично кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, адв. Иван Димитров (председател на Общински съвет-Разлог), зам.-кметовете инж. Гергана Костова, г-н Христо Зайков и г-н Славчо Фарфаров, както и служители от общинска администрация, с пъстри мартеници, празнични песни, питка и наричания за здраве и късмет.

В знак на благодарност, от своя страна инж. Герчев приветства своите скъпи гости, със специални картички за Баба Марта и плетеница от бял и червен конец.

Днес по повод 1 март – Ден на Баба Марта, Община Разлог, Исторически музей – Разлог и жените от клуб “Втора младост” зарадваха и десетки жители и гости на Разлог с пъстри мартеници, а всички малки деца получиха и картички от инж. Герчев, с пожелание:

“Плетеница от бяло и червено,
Баба Марта днес завърза
на момиче и кокиче,
на момче и на дръвче!
Да са румени, червени, весели, засмени нашите деца!
Да бъдат здрави и благословени, да греят като слънца!”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене