АЛПИЙЦИТЕ НА ЮЛЕН НА ПОЧИТНАТА СТЪЛБИЧКА НА КУПА „КАПИ“ (FIS)

Традиционната Купа „Капи“, посветена на спомена за изключителния скиор Димитър Думанов – Капи от Банско, отново привлече вниманието на младите алпийци от цялата страна и над 10 европейски държави. На 28 и 29 февруари, на писта „Томба“, повече от 150 състезатели демонстрираха високо ниво на подготовка и стремеж към победа в дисциплините – гигантски слалом и слалом.

Алпийците от ски клуб „Юлен“ отново завладяха стълбичката на победителите, като постигнаха изключителен резултат от 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. В групата на 14-годишните Лилия Хаджистоянова и Йордан Стойчев убедително спечелиха златото и в двете дисциплини. При момичетата до 16 години, Елена Главчева оглави класирането в първия състезателен ден, но малшанс във втория й отреди третото място. Милуш Панчев завоюва второ място и в двата състезателни дни, а Иван Обецанов се окичи с бронзов медал след третото място в гигантския слалом при момчетата до 16 години.
Състезателите бяха отличени с награди до шесто място, любезно подсигурени от Община Банско и домакините от фирма „Юлен“АД.

Призовете на победителите бяха връчени от Стойчо Баненски, кмет на община Банско; Кармела Фернандез, представител на Организационния комитет за детските състезания на Международната федерация ски; Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки; Фатих Киячи, технически делегат на състезанието; Виктор Гичев, рейс-директор на състезанието; Георги Попов, председател на ски клуб „Юлен“; Костадин Мутафчиев, общински съветник и член на Комисия „Младежки дейности и спорт“ към Общински съвет – Банско, както и от дъщерята и внукът на Капи.

ФИС даде изключително висока оценка за проведените стартове, като подчерта, че Банско е готово да бъде домакин на детски състезания от най-висок ранг.
Отправяме поздравления към всички победители и благодарности към организаторите от Българска федерация ски и Юлен АД за успешно проведеното състезание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене