Александър Якимов: Отново сме у дома! Елате, защото заедно сме силни

Вихрен (Сандански) се завръща у дома за предстоящото домакинство срещу Миньор (Перник) от 22 кръг на Югозападната Трета лига.

Ето какво сподели пред официалния сайт на клуба Александър Якимов.

„Няма по-хубаво от завръщането у дома! Приканвам всички фенове да дойдат и да ни подкрепят, защото доста дълго време играхме на друго място. Само заедно сме силни и можем да покажем на какво сме способни. Вярвам, че много хора са зажаднели да видят отбора в родния си град, така че нека заповядат. Ние обещаваме да направим всичко, което е по силите ни, да ги зарадваме с добро представяне. Осъзнаваме, че резултатите ни са колебливи, но завръщайки се у дома, нямаме място за никакво оправдание – очаква ни перфектен терен, реновиран стадион, така че само от нас зависи да се представим добре. Очертава се дерби, Миньор е добър отбор и заслужено води в класирането на групата. “, коментира Якимов.

„Най-важното, за да се гради нещо сериозно, е базата. Нямаш ли стадион, не може да имаш някакви амбиции. Да, ще влезеш в по-горната група и ако нямаш условия, няма никакъв смисъл. А ние благодарение на ръководството и най-вече на господин Динев имаме прекрасни условия. Сега е наш ред да отвърнем с нужното уважение и отговорност, и да защитим първо – нашите имена, както и това на клуба и града, за който се състезаваме“, допълни още опитният футболист.

„Разбира се, че е съвсем друго да играем на хубав терен. Нашият треньор иска да играем бързо по земя и да държим топката повече, а това все пак се получава на приличен терен. Сега имаме перфектен! Искам да покажем играта, която демонстрирахме в повечето контроли. Ако имаме същата игра, това темпо, дори и по-добро, съм убеден, че ще покажем друго лице в оставащите мачове. Ние гоним максимален брой точки до края на сезона и второто място. Ако в крайна сметка се получи шанс да се атакува Втора лига и през второто място – добре дошъл, защото имаме условия и ресурс за по-горната група“, завърши Якимов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене