Пеевски: Ще разберем дали ПП-ДБ ще хвърлят страната в криза

Снимка: БГНЕС

ДПС е готова за избори, заяви той

Председателят на ПГ на ДПС Делят Пеевски увери, че движението е готово за избори, дори вот 2 в 1 е чудесен вариант, но предупреди, че това не би било добре за страната.

„Трябва да мислим за хората, какво се случва с тях при тези трусове толкова години. За ДПС е важен държавният интерес и хората, на второ място партийния интерес“, коментира той изказването на лидера на ГЕРБ, който даде срок до 8 март на ПП-ДБ за разговори.

„Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде с, или са дечица в детска градина. Ако са разумни хора, сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно“, отсече Пеевски.

По думите му за ДПС е важно да има правителство.

Според него „сериозните мъже трябва да седнат сериозно, сериозните партии да преговарят и да направят стабилно правителство“ в името на България.

Пеевски призова партийните пристрастия да останат настрани.

„Гледам вчера премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие, той е просто един назначен от парламента премиер, да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза“, коментира Пеевски.

Автор: Камелия Цветанова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене