Съмненията във връзка с вчерашния сигнал за обир в заложна къща в Благоевград са, че сигналът е фалшив, каза районният прокурор Борислав Ковачки

Съмненията във връзка с вчерашния сигнал за обир в заложна къща в Благоевград са, че сигналът е фалшив, каза за БТА районният прокурор Борислав Ковачки.

Както БТА съобщи, вчера около 12:45 ч. е подаден сигнал към полицията в Благоевград, че въоръжени мъже са обрали заложна къща в града. В него е посочено, че са отнети парична сума и злато.

Има голяма доза съмнения, че сигналът, подаден от служителя в заложната къща, е фалшив, каза районният прокурор на Благоевград. Той е подаден около 20 минути, след като служителят разбира, че ще бъде направена ревизия на заложната къща.

Той заявява, че при този грабеж са отнети 450 грама злато, а в колата му са открити 250 грама или по-голямата част от златото, което твърди, че е отнето, посочи Борислав Ковачки. Предстои, обаче, да се направи експертиза, която да установи дали има идентичност между намереното злато и това, което е било в заложната къща.

Предстоящата експертиза ще установи категорично дали подаденият сигнал е фалшив и дали част от обявеното като откраднато злато е това, открито в колата на служителя на заложната къща, каза още административният ръководител на Районна прокуратура – Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене